Πώς το blogging θα φέρει πελάτες στο site σας;

blog -planc1

ΤΙ ΣΑς ΛΕΕΙ Η ΛΕΞΗ “BLOGging”

 Ανέκαθεν ο γραπτός λόγος χρησιμοποιούνταν ως μέσο πειθούς αλλά και ως δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων. 

Ωστόσο, πόσο σημαντικός είναι ο γραπτός λόγος στη σημερινή εποχή όπου κυριαρχεί ο ήχος και η εικόνα;
Η απάντησή μας είναι “πολύ”!

Σκεφτείτε απλά πως όποια διαφήμιση βλέπετε, ακούτε ή διαβάζετε έχει πρώτα συνταχθεί σε κείμενο από άτομα που γνωρίζουν όλα τα επικοινωνιακά tricks για να προσελκύσουν τους δέκτες.

Έξυπνα διαφημιστικά slogans, δελτία τύπου και λεκτικά, προωθούν στοχευμένα ιδέες, υπηρεσίες και προϊόντα, τόσο με άμεσο, όσο και με έμμεσο τρόπο.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως όλες οι επιτυχημένες εταιρείες δίνουν μεγάλη έμφαση στα λεκτικά τους και στο ύφος των κειμένων τους.

Κάθε e-shop ή εταιρική ιστοσελίδα οφείλει να διατηρεί μία στήλη “BLOG” η οποία θα πρέπει να ενημερώνεται τακτικά από άτομα με γνώσεις marketing, κειμενογραφίας και όρεξη για διαρκή ενημέρωση πάνω στις διεθνείς τάσεις του κλάδου με τον οποίο ασχολείστε.

Σκεφτείτε πως οι υποψήφιοι πελάτες σας θέλουν να μάθουν για τα προϊόντα σας και τη χρήση τους στην καθημερινότητά τους, χωρίς να βομβαρδίζονται από το όνομα της επιχείρησής σας. Μέσα από στοχευμένα άρθρα, φροντίζετε να προσελκύσετε τον καταναλωτή, στον οποίο θα κινήσετε την περιέργεια με ένα επίκαιρο άρθρο που βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με τις υπηρεσίες που προσφέρετε.

Παράλληλα, είναι σημαντικό να ενημερώνετε το κοινό που σας ακολουθεί και τους πελάτες σας, για όλα τα τελευταία νέα της επιχείρησης, τα καινούρια σας προϊόντα, αλλά και τα μελλοντικά σας σχέδια, μέσα από δελτία τύπου και ανακοινώσεις.

blog -planc3

Έτσι, αυξάνετε τις πιθανότητες να εισέλθει στον ιστοχώρο σας το αγοραστικό σας κοινό, καθώς πρόκειται για άτομα που θα ενδιαφερθούν για τα συγκεκριμένα θέματα και νέα, και συνεπώς για τις υπηρεσίες σας.

Τέλος, θα πρέπει να επισημάνουμε πως όλα τα παραπάνω θα πρέπει να εφαρμόζονται από άτομα με εξειδικευμένες γνώσεις και για μεγάλο χρονικό διάστημα, προκειμένου η ιστοσελίδα σας να αποκτήσει αναγνωρισιμότητα και αξιοπιστία.