5 Λόγοι που οι καταναλωτές προτιμούν τα e-shop

e-shop-planc-2

Είναι τα e-shop μία νέα πραγματικότητα;

Το γεγονός πως η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή και την καθημερινότητά μας είναι σίγουρα αδιαμφισβήτητο. Έξυπνα κινητά, ηλεκτρονικοί υπολογιστές με απεριόριστες δυνατότητες και γρήγορο ίντερνετ είναι μόνο μερικά από τα επιτεύγματα που οδήγησαν σε μία τεχνολογική επανάσταση της εποχής μας, επηρεάζοντας με τον έναν ή τον άλλο τρόπο κάθε τομέα δραστηριότητας της σημερινής κοινωνίας.   

Ανεπηρέαστη δεν θα μπορούσε να μείνει μία από τις αρχαιότερες ασχολίες του ανθρώπου, η οποία και δεν είναι άλλη από το εμπόριο. Πιο συγκεκριμένα, το ηλεκτρονικό εμπόριο θα λέγαμε πως έχει κάνει το «μπαμ» τα τελευταία χρόνια, αλλάζοντας μια για πάντα τα δεδομένα στην οικονομία.  

Το ίδιο το καταναλωτικό κοινό είναι αυτό που ζυγίζει τα υπέρ και τα κατά, με αποτέλεσμα να στρέφεται προς το διαδίκτυο για τις αγορές του. Πλέον οι επιχειρηματίες που τολμούν και συμβαδίζουν με τα δεδομένα της εποχής είναι και αυτοί που βλέπουν τις τσέπες τους να γεμίζουν. 

Ποιοί είναι όμως οι λόγοι που κάνουν όλο και περισσότερους καταναλωτές να προτιμούν τα e-shop έναντι των φυσικών καταστημάτων;  

1. Τα e-shop είναι πάντα ανοιχτά.  

Τα προϊόντα όλων των e-shop είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή για προβολή και αγορά, 24 ώρες το 24ωρο και 7 ημέρες την εβδομάδα. 

2. Έχουν καλύτερες τιμές  

Το να διατηρεί κανείς ένα φυσικό κατάστημα πολλών τετραγωνικών μέτρων συνεπάγεται και πολλά λειτουργικά έξοδα, γεγονός που επηρεάζει με ανοδική τάση πάντα την τιμή των προϊόντων. Αντιθέτως, για ένα e-shop θα λέγαμε πως τα έξοδα αυτά σχεδόν εκμηδενίζονται με αποτέλεσμα οι τιμές ων προϊόντων να πέφτουν, προσελκύοντας έτσι μία τεράστια μερίδα καταναλωτών που κυνηγούν την καλύτερη τιμή.  

https://c1-officeapps-15.cdn.office.net/we/s/161290635951_resources/1032/progress.gif

Βρες εδώ την πιο συμφέρουσα προσφορά για την κατασκευή του δικού σου e-shop!

3. Τα e-shop είναι πιο βολικά  

Μπείτε στη θέση του καταναλωτή ο οποίος ψάχνει να αγοράσει ένα συγκεκριμένο ζευγάρι παπούτσια. Θα πρέπει να ντυθεί, να βγει από το σπίτι του, να φτάσει στο πλησιέστερο κατάστημα υποδημάτων και να ρωτήσει εάν υπάρχουν διαθέσιμα τα παπούτσια που αναζητά (και στο νούμερό του φυσικά!). Στην περίπτωση που δεν είναι διαθέσιμα, θα πρέπει να τα αναζητήσει σε ένα άλλο παρόμοιο κατάστημα, ενώ είναι πιθανό να μην τα βρει στην εμπορική αγορά της περιοχής του. Από την άλλη, κάνοντας ένα απλό search στις μηχανές αναζήτησης ή στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα με την ονομασία του προϊόντος που ψάχνει, ο καταναλωτής μπορεί να βρει αμέσως αυτό που αναζητά μέσα σε λίγα μόλις λεπτά από την άνεση του σπιτιού του. 

4. Δεν υπάρχει συνωστισμός 

Κι όμως για πολλούς το ότι δεν θα χρειαστεί να μπουν σε ένα πολυσύχναστο κατάστημα με ατελείωτες ουρές στα δοκιμαστήρια και στα ταμεία φαντάζει όνειρο. Αν συνυπολογίσουμε και το χρόνο που θα πρέπει κάποιος  να έχει στη διάθεσή του, καταλαβαίνουμε πως το shopping στα φυσικά καταστήματα καταντά συχνά μία αρκετά κουραστική και μη συμφέρουσα διαδικασία. 

5. Παρέχουν μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων 

Όλα τα φυσικά καταστήματα έχουν έναν περιορισμένο αριθμό προϊόντων σε stock, τα οποία και είναι συχνά μόνο τα προϊόντα που πουλάνε περισσότερο. Αντιθέτως, σε ένα e-shop μπορεί κανείς να βρει μία μεγάλη ποικιλία σε προϊόντα που τον ενδιαφέρουν, αλλά και να κάνει πολύ γρήγορα σύγκριση προϊόντων και τιμών.